ainor's FotoPage

By: ainor aziz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Monday, 24-Nov-2008 02:25 Email | Share | | Bookmark
Career Fair dan Aqua Fair...

 
 
 
View all 18 photos...


Monday, 24-Nov-2008 00:56 Email | Share | | Bookmark
Sate Day!

 
 
 
View all 16 photos...
Salam semua...

Sate Day!! Hmm...pada 15 November 2008...telah diadakan hari makan sate di rumah saya di Ipoh bersempena tiga perkara berikut :

    a. 15 November adalah hari jadi saya
    b. Opah turun ke Ipoh dan bermalam di rumah kami
    c. Gaji pertama Ainor di STRIDE, MINDEF

Erm...saya belanja 400 cucuk sate tu....hehehe...sampai dorang dah tak lalu makan... maktih plak bawak mee sup...bertambah juadah atas meja...huhuhu...best2...tak kemaruk dah nak makan sate buat sementara waktu....

Hmm..saat yang tak leh lupa masa Siddiq merajuk...hehehe...Siddiq lapar rasanya...Siddiq nak makan sangat2 sate yang dah dihidangkan di depan mata...tapi semua kata jangan makan lagi...tunggu baca doa... mungkin Siddiq nampak Ammar dah makan dlu...terus dia merajuk...terus dia pegi depan...hah sudah...ngapain nih?? serius saya tak tau apa2 sebab masa tu ngah amik sate...hehehe then bila panggil Siddiq...ye lah...orang masih merajuk...hehehe...comel giler bila Siddiq cakap dengan penuh perasaan....


"Tak nak makan...korang makan lah banyak-banyak...biar sampai sakit perut...padan muka...jangan sapu ubat...!!"

huhuh...pastu Anwar tolong pujuk...lastnyer datang gak dia...orang lapar merajuk gitu lah...huhuhu...

Lagi satu saat tak leh lupa...tetiba rumahku bergelap!!! haduilah....time tu ngah teman Ammar buang air kecil kat bilik air loh...tak cuci lagi nih...hish...disebabkan terkejut tetiba gelap...Ammar leh kuar dari bilik air... ish ish...menjerit2..."Kak yong...Ammar takut...!!" hahaha... rupanya bukan sebab TNB gagal dalam menjalankan tanggungjawab..tapi Aishah terpetik suis kat electric box tu...tu yang terus bergelap rumah...hmmm musykil betul...tak penah kitorang ajar kalo nak pasang suis kipas kena sampai panjat kerusi... lepas dah terang kena mop lantai loh!! takut najis kecil berserakkan...hish...sabar je lah...


Friday, 10-Oct-2008 12:03 Email | Share | | Bookmark
Idulfitri 1429

 
 
mak-ah-dgn-yong
View all 39 photos...
Assalamualaikum Balqis dan Saudara Mara yang lain...

I'dulfitri 1429 kali ini boleh dikatakan meriah...sebab apa...?? sebab adik beradik mak majoritinya turun ipoh kecuali Mak Andak yang beraya di Selangor...seperti biasa...sesudah solat sunat I'dulfitri di Masjid Muhibuddin Syah, Ipoh (sebelah Hospital Raja Permaisuri Bainun) kitorang terus beraya ke rumah Mak Ah...the only one kakak ayah... heheh...best-best pegi sini...sebab semua ada...keluarga Lob Azir dan Anyah Mafirdousi pun ada...dan paling penting...saya boleh ambil gambar Nabila a.k.a Yong dengan Mak Ah...hehehe...kan before nih pada post yang ke Kajang tuh...nak gandingkan dorang berdua...heheh...berjaya lah jugak akhirnya...

lepas dah beraya kat rumah Mak Ah...terus balik...dorang plak datang beraya rumah kitorang...hahah...macam pelik pun ada gak...baru datang dah balas kunjungan...tapi tu jer lah dorang ada masa...sebelum masa dorang penuh dengan jadual kunjungan...better dorang balas terus kunjungan kitorang...tu lah alasannya...selain nak mengeratkan silaturahim...

lepas zohor kitorang bersiap2 pergi balik kampung plak...rumah Pak Wo...satu-satunya abang ayah... huhuhu...boleh bergelap jap kat rumah Pak Wo...almost sejam...huhuhu...memang gelap giler lah...lilin ada...tapi tak kan nak pasang satu rumah...kena lah berkumpul satu tempat jer...Pak Wo kata kedai kat pekan pun dah tak jual kabaid...huhuhu...habis sebab dibeli oleh orang yang nak main meriam buluh... ayah dah plan nak mancing ikan nih...ikan keli naik waktu malam jer...huhuhu...kalo lewat sangat tak boleh lah pancing ikan...sok pagi seawal-awalnya dah kena balik sebab ada tahlil kat rumah sepupu ayah...hmmm...alhamdulillah...pukul 9 letrik dah ada balik...syabas lah pada TNB sebab pada malam raya rumah bergelap...dan dalam masa sejam dorang dalam handle masalah nih dari berlarutan hingga pagi...huhuhu...

then kitorang pun pancing ikan...alhamdulillah dapat 3 ekor ikan keli yang besar-besar belaka...mak dapat gak seekor...tapi terlepas...huhuhu...kitorang bertahan sampai kul 11 jer...pastu masuk tidur...sok nak balik awal...esoknya balik ipoh terus pegi rumah Mak Yang tuk kenduri tahlil...huhuhu...makanannya sedap ooo...masak sendiri tuh...apapun moga roh arwah Pakcik Mazni dan Pakcik Mail dicucuri rahmat...

hari jumaat, mak dan ayah dah start keje...huhuh...saja simpan cuti tuk pergi kemboja...tu alasan dorang... tapi keje2 pun sempat gak beraya rumah Tok Chik Railway...ada ker patut Pah Chik kata muka saya sama macam Mak Su Ima...?? ish...ada sama ker??

hari sabtu kitorang pergi kenduri kat lintang...lupa dah namanya...dah alang-alang balik lintang...terus ziarah Tok Chik...hmm...yang pergi sama pada hari tuh...Ayah dan Mak Choe, Ude Halim, Hadi, Baini, Fuad dan Abang Nyah sekeluarga...balik dari lintang...kitorang beraya ke rumah Mak Anjang...hehehe...banyak perkara lucu yang berlaku...hanya saya, Fatimah, Hanzalah dan Zaid sahaja yang tau...hehehe....apakah dia?? Biarlah rahsia...heheh...

balik dari lintang...kitorang menunggu kedatangan keluarga yang amat-amat dirindui selalu...Mak Tam dan keluarga....bersungguh2 dorang msg saya ajak balik Gerik...tapi kekangan masa tak mengizinkan...lastnya dorang turun ipoh...kesian gak...dorang plan nak bermalam di rumah...tapi sok pagi hari ahad sesudah subuh dah nak keluar balik kajang...saya tak beli tiket loh...mana ada tiket...terpaksa minta mak ayah hantarkan...huhuhu...jadi dorang balik malam tuh jugak ke gerik...hmm...takpe...tahun depan saya minta cuti pepanjang sket...boleh turun Gerik dan bermalam kat sana dan buat barbeque kat sana...sabar menanti tahun depan...heheh...rumah makin gamat sebab Pak Teh pun datang jugak...makan besar kitorang malam tuh...hmm...best-best raya tahun nih...cuma tak best nyer...malam tuh demam...antibodi badan saya kan lemah...sepupu plak dok sok sek sok sek keliling...huhuhu...


Tuesday, 26-Aug-2008 12:24 Email | Share | | Bookmark
A Day To Kajang...

baru-nak-warm-up
double-yong :)
rambutan-dah-habislah-plak
View all 8 photos...

Ini merupakan kali kedua kakiku dijejakkan di bumi Kajang...kedua-duanya atas sebab musabab yang sama iaitu temuduga di STRIDE (under MINDEF)...kedua-dua untuk jawatan Pegawai Khidmat Singkat (PKS) - Pegawai Penyelidik (Q41)...yang pertama di Kampus Induk, Taman Bukit Mewah...yang kedua di Bahagian Pertadbiran, Taman Kajang Utama...yang kampus induk tu lah yang mengagumkan...tak sangka Malaysia rupanya ada pusat penyelidikan ketenteraan...terasa macam masuk Pentagon jer...hehehe...security punyalah tinggi...haduilah...

tapi malangnya gambar kat Kampus Induk, Taman Bukit Mewah tuh tak de...terlupa bawak kamera loh... tapi kali kedua tuh tak de lah terlupa nak bawak kamera...sebab ingatkan nak masuk ke Kampus Induk tuk interview...rupanya kat tempat lain lah plak...tapi tak menarik lah plak nak amik gambar sebagai kenangan...hehehe... baik amik gambar anak2 sedara ku yang dua orang nih...hehehe...lagi bagus...

ni gambar anak2 sedara - Nabila a.k.a Yong dan Ain a.k.a Baby...huh...confuse jer bila Kak Ila mak pada Nabila panggil Yong...hehehe...Yong mana yer...huhuhu...tak kisahlah...yang penting dua-dua budak nih dah nak kat orang...huhuhu...masa first time datang dulu pegang pun tak dapat... kali ni mungkin dorang dah familiar dengan muka2 Wan Yong, Tok dan Opah Chu...heheh...muka Wan Chik dorang tak familiar lagi... sorry Qis...nama je dorang tau...hehehe...sungguhpun dah sebut banyak kali "Wan Yong", Nabila tetap panggil either auntie or kakak...huhuhu...

paling mengagumkan...muka Nabila sebiji macam muka opahnya , Mak Ah...hehehe....tang mana?? tang mata dan mulut ayah kata...sayang nyer tak de gambar Mak Ah dalam simpanan...nanti akan dibuat perbandingan...nak letakkan dua2 gambar cucu dan opah nih...tapi tak buat macam tu pun dapat tau memang ada iras...hehehe...


Tuesday, 19-Aug-2008 23:34 Email | Share | | Bookmark
Konvokesyen UTM kali ke-41

muhsin-1
muhsin-2
senyuman-muhsin :)
View all 58 photos...



Pada 18-8-2008 telah berlangsung Konvokesyen UTM kali ke-41 untuk sesi ke-5...Pakteh pada usia 43 tahun telah berjaya jugak mendapatkan segulung ijazah setelah melalui laluan kehidupan yang penuh pahit getir...huhuhu...

Dua buah kereta pergi ke UTM kali ini...satu dari keluarga Pak Teh sendiri...satu lagi dari keluarga Mak Nyah...keluarga Mak Nyah pengiring sahaja...kasik kuat sket Pak Teh pegi konvo...kalo tak Pak Teh nak suh pos jer sijil dan transkrip... hadui lah

Disebabkan perjalanan yang jauh maka, keluarga Mak Nyah terpaksa bertolak awal...bertolak hari Sabtu 16-8-2008 sebab ayah tak larat nak drive direct pegi ke JB...jadi singgah semalam di rumah Mak Andak...seronok sangat sebab Muhsin dah nak kawan dengan kami semua...kalo tak menyorok belakang mak @ ayah dia ajer... salam 'shake hand' pun takut!!

17-8-2008 baru lah bertolak pegi ke JB...ingatkan nak temukan Ammar dan Muhsin yang sebaya...Ammar tido lah plak...jadi Muhsin main2 dengan Siddiq jer...sama besar jer Siddiq dengan Muhsin...heheh...Siddiq = Digi yang tolong atlet angkat berat... huhuhu...

then seterusnya hal2 di JB lah...hal konvo...hal pegi naik kuda...hal pegi pesta konvo...hal pegi kempas semata2 nak pegi makan malam jer...hal pegi rumah dr.azmi syah suratman semata2 nak minum teh...huh...18-8-2008 tuh memang penat giler!! kul 1 pagi baru sampai rumah...tu pun dr.azmi syah kata perbualan baru nak panas...hahah...kalo tak ditahan mau semuanya terlentok kat rumah dia...

jadi 19-8-2008 semua nya balik Ipoh...misi kami dari keluarga Mak Nyah berjaya lah tuk pastikan Pak Teh pegi gak konvo...ada sebab kenapa nak jugak Pak Teh pegi konvo...dan nasib baik pegi pun...hehehe...ada seseorang yang 'sakit mentalnya' pun sama2 konvo dengan pakteh...sama2 amik sijil...siapa?? heheh...biarlah rahsia...

and my personal mission also accomplished...hehehe...apa misi ainor kat utm tu yer?? hehehe...biarlah rahsia...hehehe...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net